keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kuukauden kivi: AMETISTI

Helmikuun kuukauden kivi on ametisti. Ametisti on kalojen horoskooppikivi ja Jupiterin planeettakivi, se on myös mainio voimakivi horoskooppimerkki Jousimiehelle, Kauriille ja Vesimiehelle.

Ametisti (engl. amethyst) on hohkasilikaattimineraalin, eli kvartsin violetti värimuunnos. Ametistin kovuus on 7 Mohsin asteikolla ja sitä on lasimaisen kirkkaasta läpinäkymättömään, joka on läpikuultavan ametistin ja valkoisen kvartsin yhdistelmä ja sitä kutsutaan nimellä chevronametisti. Ametistia esiintyy vaalean lilasta, syvään purppuraan.

Suomen Lapissa, Lampivaarassa sijaitsee ametistikaivos. Suurin sieltä löytynyt kide löydettiin 1980-luvun lopulla. Se oli mitoiltaan 18 cm x 13 cm X 16 cm ja painoa sillä oli noin 3,7 kg.

Ametistin nimi on peräisin muinaisen Kreikan sanoista ἀ a- ("ei") ja μέθυστος methustos ("myrkytys") ja se viittaa uskomukseen, että se suojelee omistajaansa päihtymykseltä ja alkoholismilta.


Ametisti symboloi rauhaa, turvaa ja tyyneyttä. Eräät tahot sanovat sen ehkäisevän sekasortoisia oloja ja parantavan ihmisen luonnetta. Ametistia on käytetty myös taikuutta vastaan ja sen uskotaan myös lievittävän matkalaisen koti-ikävää. Samoin sen uskotaan suojelevan maanpetoksilta. Siitä johtuen useat kuninkaalliset suvut ovat mieltyneet sen kauniiseen väriin.


Ametisti rohkaisee sisäiseen rauhaan, taistelee riippuvaisuuksia vastaan, kuljettaa energiaa ja omaa korkean henkisen värähtelyn - hyvä meditaatiokivi. Ametistin uskotaan myös karkottavan kielteisyyttä ja luovan rauhallisen ympäristön.

Muiden kivien voimista voit lukea täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti