keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kuukauden kivi: AKVAMARIINI

Akvamariini on maaliskuun kuukaudenkivi ja Saturnuksen planeettakivi.  Akvamariini on myös astrologiassa Vesimiehen ja Kalojen voimakivi.

Akvamariinin raakapaloja

Akvamariini (Be3Al2Si6O18) on jalokivi, joka kuuluu smaragdin ja beryllin tavoin berylliryhmään. Sen Mohsin kovuus on 7,5–8 ja sen ominaispaino on 2,67–2,71.. Akvamariinin väri vaihtelee vaaleansinisestä tummansiniseen ja sinivihreään. Kiven värin aiheuttaa rauta.

Akvamariini-nimi on peräisin latinalaisista sanoista Aqua Mare (meren vesi). Historian aikana akvamariinia on käytetty muun muassa kruununkalleuksissa, silmälasien linsseissä ja ehtoollisastioiden ikkunoina.


Akvamariinihelmiä

Ennen uskottiin, että akvamariini on ystävällisyyden ja oikeudenmukaisuuden kivi. Se oli myös merenkulkijoiden onnenkivi. Kalastajat ja merimiehet käyttivät  akvamariinia amulettinaan suojelun ja hyvän onnen toivossa,Akvamariinia pidettiin entisaikaan merenneitojen aarteena, koska kiven uskottiin kasvattavan voimiaan veteen upotettuna. 

Hiottuja akvamariineja

Akvamariini rauhoittaa herkkiä hermoja ja terävöittää vaistoja.  Sen sanotaan tasapainottavan tunteita, rauhoittavan ja se vapauttaa mielen peloista. See antaa kantajalleen rohkeutta ja voimaa.


Muiden kivien voimista, voit lukea täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti