maanantai 15. toukokuuta 2017

Kuukauden kivi: SMARAGDI

Smaragdi on toukokuun kuukauden kivi. Se on yksi Ravun horoskooppimerkin onnenkivistä ja kuun planeettakivi. Kiinalaisessa horoskoopissa smaragdi on Rotan voimakivi ja hindujen veda-astrologiassa se liitetään Merkuriukseen.
Smaragdi on silikaattimineraali beryllin vihreä värimuunnos. Mohsin kovuusasteikolla se on 7,5-8. Se on jalokivi ja sitä käytetään korukivenä. Smaragdin vihreä väri aiheutuu pienestä määrästä kromia ja joskus vanadiinia.Smaragdia löytyy yleensä metamorforfisista kivistä. Ensimmäiset smaragdit löydettiin Egyptistä. Smaragdia on löydetty myös Kolumbiasta, Venäjältä, Etelä-Afrikasta, Nigeriasta, Ghanasta, Tansaniasta, Namibiasta, Pakistanista ja Afganistanista.

Smaragdia on pidetty 'jalokivien kuninkaana'. Halutuin väri smaragdille on puhtaan ruohonvihreä. Täysin virheettömät smaragdit ovat erittäin harvinaisia. 


Se kuuluu ns. Apostolien kiviin ja mainitaan myös raamatussa. Muinaisille roomalaisille smaragdi symbolisoi hedelmällisyyttä ja se oli omistettu Venukselle. Ensimmäisille kristityille smaragdi taas symbolisoi Jeesuksen ylösnousemusta. 13-vuosisadalla elänyt Albertus Magnus kirjoitti muistiin että Unkarin kuninkaan Bela I:sen omistama loistava smaragdi halkesi kolmeen osaan hänen petettyään aviopuolisoaan.1600-luvulla smaragdin uskottiin pysäyttävän verenvuodon ja parantavan punataudin sekä laskevan kuumepotilaan kuumeen.


Smaragdi kohottaa erottelukykyä, inspiroi syvään sisäiseen tietämiseen ja auttaa totuuden löytämisessä sekä ilmaisemisessa. Perinteisesti tämän kauniin jalokiven on kerrottu suojaavan velhojen ja noitien lumouksia sekä juonia vastaan, kivellä on myös kyky ennustaa tulevaisuutta.
Vihreän eri sävyt rauhoittaa tunteita, turvaa rakkauden ja takaa fyysisen, emotionaalisen sekä mentaalisen tasapainon. Se kannattaa ja totauttaa unelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti