lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kuukauden kivi: RUBIINI

Heinäkuun kivi on Rubiini. Hehkuvan punainen rubiini on hyvä horoskooppikivi Oinaalle ja Leijonalle ja se on Mars planeetan planeettakivi. Kiinalaisessa horoskoopissa rubiini on Tiikerin, Lohikäärmeen sekä Koiran voimakivi ja hindujen veda-astrologiassa se liitetään Aurinkoon.

Rubiini, safiirin sisko on punainen jalokivi, joka safiirin tavoin kuuluu korundiryhmään eli on alumiinioksidia. Alumiinioksidi Al2O3 on erittäin kova ja veteen liukenematon ioniyhdiste, jonka ominaisuudet johtuvat ionien pienestä koosta ja suuresta sähkövarauksesta. Se onkin timantin jälkeen kovin jalokivi, Mohsin asteikolla 9. Rubiinin kiteet ovat kuusisivuisia prismoja tai levyjä ja romboedreja.
Rubiinia kutsutaan myös jalokivien valtiaaksi sen kauneuden ja harvinaisuutensa vuoksi. Rubiinin nimi on peräisin latinankielisestä sanasta 'rubeus' joka tarkoittaa punaista. Halutuin kiven väri on puhtaan kirkkaanpunainen jossa on häivähdys sinistä. Tätä väriä kutsutaan myös nimellä 'kyyhkysen väri'. Parhaat laadut tulevat Burmasta.


Muinaiset burmalaiset uskoivat rubiinin antavan kantajalleen haavoittumattomuuden silloin kun se oli upotettu hänen ihonsa alle. Rubiinin uskottiin syntyneen Äiti Maan vuodattamista veripisaroista. Rubiinin uskotaan suojaavan omistajaansa kaikelta pahalta. Kiven suojelevan voiman uskotaan vahvistuvan, jos korua kannetaan vasemmalla puolella kehoa. Auttaa myös omistajaansa säilyttämään hyvät suhteet naapurustoonsa.


Rubiinia pidetään vapauden, armeliaisuuden ja jumaluuden kivenä.


Marlene Dietrich (1901-1992) käytti monissa elokuvissaan omia dramaattisia korujaan. Elokuvassa "Stage Fright" hänellä oli yllään rubiinirannekoru, joka myytiin hiljattain Sotheby'n huutokaupassa hintaan 990,000 dollaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti