lauantai 14. huhtikuuta 2018

Aromaterapiariipus

Seikkailin Pinterestissä ja tuli tälläinen juttu vastaan, missä kerrotaan miten voit käyttää eteerisiä öljyjä omalla koirallasi...

Essential Oils for Dogs


Koruntekijänä ja koiranomistajana juttu alkoi kiinnostamaan välittömästi...

Meillä toinen koira on melkoinen hermokimppu ajoittain. Automatkat, uudet tilanteet ja ihmiset hermostuttavat. Voisiko siihen oikeasti auttaa tippa laventeliöljyä? Ainakin koira tuoksuisi hyvälle :D

Eteeriset öljyt torjuvat myös ötököitä. Rosmariini ja piparminttu torjuvat ainakin kasvina hyttysiä ja punkkeja, joten uskoisin, että eteerisenä öljynä se toimii samalla tavoin.

Useiden eri eteeristen öljyjen vaikutuksista voi lukea Energiakeskus Indigon sivulta. Pitää vaan muistaa, että eteeristen öljyjen käytössä on aina omat niksinsä. Annostelu on hyvin tärkeää, kuten myös se, ettei niitä pitäisi koskaan laittaa suoraan iholle. On myös muutamia, joita ei pidä lemmikillä käyttää, esimerkkinä teepuuöljy, joka voi olla myrkyllistä ja tappavaa kissoille. Ihmisellä ja koiralla se kuitenkin toimii mm. sieni- ja bakteeri-infektioihin.

Löysinkin sitten jo heti pari sievää pikku riipusta, jotka teräksisenä kestäisivät hyvin koirien pannassa kiinni ja aihekin on vallan sopiva meidän vanhoille ladyille :) Riipuksen halkaisija on 30 mm, eli hyvin sopiva tuollaiselle keskikokoiselle koiralle. Saattaa mennä tilaukseen.
Pari kappaletta tälläisiä riipuksia on minunkin korupajastani lähtenyt, tosin ihan ihmisasiakkaille. Riipuksen sisällä on pieni puuvillainen huopalappu, johon eteeristä öljyä tai hajuvettä voi muutaman pisaran laittaa. Riipusten mukana tulee yleensä myös 4-6 eriväristä huopalappua, joten riipuksen ulkonäköä voi itse muuttaa, vaihtamalla erivärisen lapun korun sisään. Niin ja tietysti eri tuoksuille/öljyille kannattaa valita oma lappunsa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti